NV

Timmerman Energy & Heat Solutions

Het is bekend dat de Vlaamse industrie een aantal parels verbergt die altijd het principe “vivons heureux, vivons cachés” hoog in het vaandel hebben gevoerd. Een typisch voorbeeld daarvan is de in 1972 opgerichte firma Gebroeders Timmerman. Het geesteskind van de broers Michel en Pol Timmerman is enerzijds gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van industriële buisleidingen en anderzijds in het ontwerp en de constructie van allerlei drukapparaten zoals shell/tube warmtewisselaars, luchtbatterijen en luchtverhitters. Beide pijlers zorgen bij het bedrijf, waar een goede tachtig mensen aan de slag zijn, voor zowat de helft van de omzet. Het bedrijf, dat een tiental jaar geleden met AMO-Bihl een vergelijkbare onderneming overnam maar die altijd als aparte juridische structuur liet voortbestaan, beschikt ook over een volwaardige studiedienst en een uitgebreid assemblageteam.

Gerenommeerde klanten

Timmerman gooit al jaar en dag hoge ogen bij tal van gerenommeerde klanten uit onder meer de petrochemie, de staalsector, de voedingsnijverheid, de afvalverwerking en de energiesector. Sinds enkele jaren was duidelijk dat de oprichters geen opvolgers zouden vinden in hun familie. In mei 2010 verkochten ze dan hun bedrijf aan drie investeerders, van wie er twee op de achtergrond blijven, terwijl de derde, Dirk Desnoeck als ceo is aangetreden. Hij besliste meteen om AMO-Bihl niet langer als aparte entiteit te laten bestaan, en nam ook het initiatief om de bedrijfsidentiteit en de communicatie bij zijn groep aan een grondige doorlichting te onderwerpen.

Een mooie toekomst

Dirk Desnoeck maakt zich sterk dat het nastreven van de 20/20/20-doelstellingen door de Europese Unie voor zijn bedrijf mooie toekomstmogelijkheden biedt. Die doelstellingen houden in dat Europa tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20% wil verminderen, de energie-efficiëntie met 20% wil verhogen en 20% van de globaal gebruikte energie op duurzame wijze wil opwekken. “De lat ligt dus hoog en door de band genomen zijn daarrond bij verschillende bedrijven al studies gebeurd, maar is veelal niet duidelijk hoe die projecten kunnen aangepakt worden . Door de ervaring die wij met onze activiteiten hebben opgedaan, kunnen wij alvast voor een zeer goede begeleiding en uitvoering zorgen.

Warmte in een vaak koude wereld

De ambities zijn ook vertaald in een nieuw logo, met een blauwe en rode gebogen buis die nog net niet op elkaar zijn aangesloten en met de baseline “energy & heat solutions”.  Het bedrijf steunt daarbij op merkwaarden die samen te vatten zijn in het letterwoord TEAM. Dat staat voor teamspirit, expertise, autonomie en meedenken.

Bedrijfsreportage(s)

Timmerman Energy & Heat Solutions NV - Reporage lezen

Adres:
Industrielaan 26, 9900 Eeklo
Tel:
09/3782044
Fax:
09/3782055